Scriitori

Eliade Mircea

Mircea Eliade (n. 13 martie 1907, Bucuresti – d. 22 aprilie 1986, Chicago) a fost istoric al religiilor, scriitor de fictiune, filozof si profesor roman la Universitatea din Chicago. Filozof si istoric al religiilor, Eliade a fost profesor la Universitatea din Chicago din 1957, titular al catedrei de istoria religiilor Sewell L. Avery din 1962, naturalizat cetatean american in 1966, onorat cu titlul de Distinguished Service Professor. Autor a 30 de volume stiintifice, opere literare si eseuri filozofice traduse in 18 limbi si a circa 1200 de articole si recenzii cu o tematica extrem de variata, foarte bine documentate. Opera completa a lui Mircea Eliade ar ocupa peste 80 de volume, fara a lua in calcul jurnalele sale intime si manuscrisele inedite. Este membru post-mortem al Academiei Romane (din 1900).

“Dintr-un popor nu ramane nimic, decat cultura.”

“Te-am iubit asa cum mai iubit si tu, ca un nebun, ca un strigoi, fara sa inteleg ce fac, fara sa inteleg ce se-ntampla cu noi, de ce-am fost ursiti sa ne iubim fara sa ne iubim, de ce am fost ursiti sa ne cautam fara sa ne intalnim…(Noapte de Sanziene)”

“E preferabil sa iubesti un geniu, decat capodoperele unui mediocru. (Isabel si apele diavolului)”

“Dac-ai sti cat am fugit de tine, pana te-am intalnit. (Nunta in cer)”

“Viata e ca o femeie pe care o iubesti si care te inseala. Toata ura ce o indrepti impotriva ei e in fond tot dragoste…”

“Fiecare om vrea sa fie liber in viata, dar toti fug de consecintele libertatii lor. (Huliganii)”

1 gând despre „Eliade Mircea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s