Morminte si mausolee

Montparnasse Cemetery – Franta

Cimitirul Montparnasse (în franceză Cimetière du Montparnasse, fostul Cimetière du Sud) este unul dintre cele trei mari cimitire pariziene. Este situat în cartierul parizian Montparnasse, parte a celui de-al 14-lea arondisment al orașului. Un număr mare de personaje ilustre sunt îngropate în Cimitirul Montparnasse. O listă care arată poziția unora dintre cele mai solicitate morminte este dat vizitatorilor, la cerere.

Cimitirul Montparnasse a fost creat la începutul secolului al XIX-lea, în partea de sud a capitalei, împreună cu mai multe alte cimitire situate la momentul respectiv în afara limitelor orașului: cimitirul din Passy, la vest de oraș, cimitirul din Montmartre la nord-est, Cimitirul Père-Lachaise din est.

Site-ul a fost cândva ocupat de trei ferme vechi, dar în secolul al XVII-lea acest teren a devenit necropola privată religioasă din Saint-Jean-de-Dieu. La începutul secolului al XIX-lea, Nicolas Frochot, prefect al Senei, a cumpărat terenul orașului pentru a deschide unul dintre cele trei cimitire extramurale din Paris. Prima înmormântare a avut loc pe 25 iulie 1824. În cimitir mai există încă un turn al uneia dintre multele mori de vânt din districtele parcului de Montsouris și Montparnasse. A fost clasificat ca monument istoric printr-un ordin din 2 noiembrie 1931.

Morminte din perioada 1801-1900

Personalități din secolul al XX-lea înmormântate aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s