Scriitori

Teodoreanu Ionel

Ionel Teodoreanu (n. 6 ianuarie 1897, Iasi – d. 3 februarie 1954, Bucuresti) a fost un romancier si avocat roman interbelic, cunoscut mai ales pentru scrierile sale evocatoare ale copilariei so adolescentei.

“Atat. Trei minute. Dar intre miliardele de minute ale vietii sure ca panza paianjenilor morti, acestea se ivisera cu gratia si prospetimea unor acuarele de Tonitza. (Lorelei)”

“Salcamii infloriti din nou mi-au adus aminte ca salcamul e semnul prieteniei noastre. Mai e vreo creanga pentru mainile noastre? (Fata din Zlataust)”

“Ioana il cuprinse in brate isi lipi obrazul de lacrimile lui – si ramasera fara grai, stransi unul in altul de gandul despartirii, ca un pom umed de seva, despicat in doua. (Pagini cu copii si adolescenti)”

“Murisera in jurul unei fete toate jucariile. Lumina tineretii e un doliu alb. (Secretul Anei Florentin)”

“Piersicul inflorit – il vezi si-nchizi ochii fiindca ai avut, cu o bataie de inima, icoana intiii sarutari: buzele rosii care-au zambit, obrajii copilaresti care s-au inrosit. E trist un piersic inflorit, fiinca alaturi de el, Oricat ai fi de tanar, esti batran. (La Medeleni)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s