Filme si seriale

Kdrama…

Butonam telecomanda sa gasesc ceva pe placul meu – muzica, desene animate, un film – nu stiu, ceva sa-mi capteze atentia. Intamplator am vazut o secventa dintr-un film, ceva nou, nu mai vazusem asa straie, coafuri, era un film istoric asiatic, actiunea se desfasura undeva cu sute de ani in urma. M-a atras. Am asteptat sfarsitul sa vad cum se numea (pe atunci nu aveam internet sa ma informez) era Giuvaierul -Palatului (Jewel in the palace) productie coreeana. Asta era prin 2007-2008. Am continuat sa-l urmaresc si a fost greu de uitat ce am vazut, in sensul bun. A aprins in mine o dorinta maxima de a cauta si altele. Si intr-adevar tot pe TVR1 au mai urmat si altele in acelasi spatiu si chiar nu m-am inselat in privinta acestor filme exceptionale. Ma atragea cultura lor, decenta, totul fara exceptie.

melimeloparis.ro

Cum am spus erau filme istorice, nu stiam ca urma sa descopar filmele din vremurile noatre si din dorinta mea sa vad tot mai multe si mai multe am cautat mai tarziu pe net si am zis sa incerc unul. Mi-a atras atentia “Boys over flowers”, a fost… la inaltime. Si asa film dupa film am ajuns la un numar record vizionate de aproximativ 150 numai coreene, asta pentru ca au un numar mic de episoade, 16 sau 20, scurte si cuprinzatoare.

Daca ar fi sa fac un clasament nu as sti cum, nu e unul mai frumos ca altul, dar ca o recomandare m-am gandit la “Descendants of the sun” asta pentru ca desi este un film cu soldati si medici pusi in diferite situatii periculoase si dificile in povestea acestui film este loc si pentru doua povesti de dragoste (una jucausa si alta interzisa), dar si de umor, totul in doar 16 episoade.

2 gânduri despre „Kdrama…”

  1. De vreo câteva luni şi eu am descoperit frumuseţea şi buna realizarea a filmelor asiatice, dintre care cel mai mult imi plac filmele coreene, Am văzut seriale de diferite genuri şi nu au fost unele care să nu-mi placă. Am descoperit şi o variantă a unei poveşti asemănătoare cu Superman – My boyfriend for the stars – în care extraterestrul are puteri supranaturale. Pentru că am văzut tot ce am prins ecranizări şi remak-uri ale poveştii Cenuşăreasa, am văzut şi varianta coreană – Cinderella and the four knights – amuzantă. Mă bucur de recomandările tale, Eu să văd şi celelalte seriale pe care le recomanzi. Multumesc de recenzii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s